Stel, je hebt een lekker kippetje in de oven gebraden, maar je hebt over. Wat kun je daar dan mee doen? Opeten als tussendoortje OF verwerken in een salade! Hier mijn basisrecept voor deze snelle salade met -vandaag- restjes kip.
1] Pluk de stukjes kip en doe ze in een grote schaal of bak.
2] Voeg een slamelange toe.
3] Snijd een tomaat in stukjes en een komkommer in plakjes (of schaaf ze, lekker makkelijk) en voeg ze toe.
4] Voor een extra gezonde salade voeg je een avocado in blokjes en wat gehakte noten toe.
5] Een lekkere dressing is heel belangrijk, maar doe lekker makkelijk. Koop een gezonde mayonaise, of maak deze zelf, en combineer met olie. Extra vierge olijfolie, hennepzaadolie, walnootolie, avocado-olie, maak er een feestje van!
6] Voeg een mooi zoutje toe, ik gebruik graag zeekraalzilt. Wat verse kruiden maken de salade extra lekker. Bieslook is hier favoriet.
7] Goed doorscheppen en de salade is klaar!
8] Doe een deel op je bord en een deel in een schaal in de koelkast. Ook ideaal om mee te nemen voor onderweg, op het werk, op het strand, bij een picknick…